Június 8-10. között került megrendezésre a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett MKB-Pannónia Magyar Strandröplabda Bajnokság Tatán. A három fordulóból álló verseny első fordulóján részt vett Benkő Balázs és Oláh Botond is, akik a Strandröplabdázásért SE egyik húzópárosa.

A pénteki napon lezajlott selejtezők után – szombaton és vasárnap – Botondék is pályára állhattak, ahol összesen öt meccsből négyet sikerült megnyerniük, így a végül a harmadik helyen végeztek.

Az Országos Bajnokság tekintetében az első állomást a nyár folyamán még másik kettő követi, amelyek közül a fiúk még egyen fognak részt venni. A bajnokság kapcsán a végső cél természetesen az augusztus elejére kitűzött döntő, amely a 16 legtöbb pontot elérő csapat részvételével fog lezajlani.

Oláh Botond

Oláh Botond

 

Botond a versenyt követően elmondta, hogy a helyszín, a hangulat és a szervezés egyaránt kifogástalan volt. Mint oly sokszor most is az első helyezés volt számukra a cél, így a harmadik helyezés kapcsán úgy érzi nem sikerült igazán jó formába lendülniük a hétvégén.

 

Szerencsére számos verseny vár még rájuk a nyár folyamán, ahol még ennél is szebb eredményeket érhetnek el. Június 16-án például Kispesten fognak részt venni az Országos Bajnokság U22-es korosztályának versenyén, amely újabb alkalmat jelent az ellenfelek megismerésére és a tapasztalat szerzésre.

De visszatérve az Országos Bajnokságra, a fordulók és a döntő a következőképpen alakulnak:

  • Első forduló: Tata, 2018. június 8-10.
  • Második forduló: Nyíregyháza, 2018. június 29-július 1.
  • Harmadik forduló: Dunaújváros, 2018. július 20-22.
  • Döntő: Lupa Beach, 2018. augusztus 9-12.

Balázstól azonban azt is megtudhattuk, hogy második fordulón nem lesznek jelen, mivel június 28-tól az oroszországi Anapa városában fognak megküzdeni a számukra oly értékes nemzetközi pontokért. Az U20-as Európa Bajnokság kapcsán kifejtette:

Benkő Balázs

Benkő Balázs

 

„az eredménynél sokkal fontosabb, hogy mindent megtegyünk és koncentrált legyen a játékunk. Most első sorban kondicionálisan készülünk a megmérettetésre, de a heti hat edzésbe természetesen belefér és helye van a labdajátéknak is. „

 

A fiúknak tehát a nyár nem a pihenésről szól, hiszen ősz elejéig nincs megállás!

 

Categories: Egyéb