A Hajós Aliz és Faragó Anna, valamint a Papp Lujzi és Tátrai Nikolett alkotta strandröplabda páros június 15-én 16-án az angliai Croyde nevű tengerparti kisvárosban mérettette meg magát. A versenyt a több évtizede megrendezésre kerülő GoldCoast Oceanfest keretien belül tartották meg idén is, ahol az egész napos koncertek mellett a strandröplabda verseny izgalmait is élvezhetik a résztvevők. Így nem meglepő, hogy egy nagyon jó hangulatú és remek szervezésű tornáról van szó, amely látogatókban sem szűkölködött.

A négy lány alapvetően a páros versenyeken való részvételért és tapasztalat szerzésért utazott ki, de egyéniben is elindultak az amerikai kezdeményezésű King & Queen of The Beach nevű versenyen.
Kisebb meglepetésre Hajós Aliznak ebben a számban sikerült a legjobb négy közé jutnia, azonban az elődöntőn már nem vehetett részt, mivel az kizáró ok lett volna a páros számban való indulásuknak Annával.

A végső eredmények tükrében azonban így is elégedettek lehetnek a lányok, hiszen Lujzi és Niki bronzérmet, Anna és Aliz pedig ezüstérmet szerzett.

Mindkét páros két különböző hatos csoportban kezdett, ahonnan öt meccset követően a csoportelső és csoportmásodik jutott tovább az elődöntőbe. Innen kikerülve jutottak Alizék a döntőbe, Lujziék pedig abronzmeccsen győzedelmeskedtek.

Csoportkép Croyde-ban

Csoportkép Croyde-ban

Soós Izsák edző elmondta:
nagyon büszke lányokra, hiszen még a helyi klímához képest is extrém időjárási körülmények között kellett játszaniuk, úgy hogy a verseny előtt csupán három napot volt lehetőségük szokni a környezetet. Az erős szél, a hideg és az olykori esőzés ellenére az eredmények is mutatják, hogy mindkét páros helytállt ellenállva a nehézségeknek.

 

 

 

Categories: Egyéb