Rögös volt az út, amelyet végigjárva kvalifikálta magát a Hajós-Stréli páros az ifjúsági olimpiára, de mostanra biztossá vált, hogy sikerült nekik. Június elején Badenben az ifjúsági olimpia 2. selejtezői körében a hatodik helyen végezve éppen lecsúsztak az Argentínát érő helyről, azonban az U19-es VB-re annak tudatában utazhattak ki, hogy még van remény a kijutásra, ha a badeni első öt helyezett valamelyike megnyeri a világbajnokságot.

Idén a kínai Nancsingban megrendezésre kerülő U19-es ifjúsági strandröplabda világbajnokságon a csoportmérkőzések során  először az amerikaiakat, majd az irániakat, végül pedig a cseheket sikerült legyőznie a kettősnek. A csehek ellen kifejezetten kiélezett volt a mérkőzés, azonban a fiúk két meccslabdája végül a főtáblára repítette őket.

A következő forduló sorsolása sajnos nem alakult ilyen szerencsésen a fiúk számára, de a végső összecsapáson győzni tudtak az ellen az angol testvérpár ellen, amely egy hónappal korábban megfosztotta őket az olimpiai kvótától.

Az egyenes kiesési szakaszban először azt osztrák párost kapták ellenfélül, akiket szép és rendezett játékkal legyőzve bekerültek a legjobb 16 csapat közé. A 8 közé jutáshoz az oroszakat kellett volna megverniük, azonban elsőre úgy tűnt ezen a meccsen a szerencse nem pártolt melléjük, és 9. helyen végeztek életük első ifjúsági világbajnokságán.

Az orosz győzelem végül mégis sikert hozott a sztárpárosunknak!

A szabályok értelmében a VB győzelem – amely idén az oroszoké – önmagában kvótát ér az olimpiára – Badenben pedig szintén előttünk végezett az orosz duó – így  győzelmükkel Hajós Artúrt és Stréli Bencét is kijuttatták Buenos Airesbe.

 

Categories: Egyéb