Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulójára még többen neveztek, mint a másodikra, így a létszám mellett az izgalmak is fokozódtak. Az augusztus 9-én kezdődő döntő előtt ez volt az utolsó forduló, vagyis az utolsó lehetőség arra, hogy a főtáblára kerülve pályára léphessenek játékosaink a Lupa-tó mellett is.

Buday Balázs szövetségi edző a torna kapcsán kiemelte:

különösen büszke, hogy a sportegyesület közel 30 versenyzővel nevezett a dunaújvárosi fordulóra, amelyből 17-en a főtáblára való feljutást is kiharcolták. A jövőre nézve nagyon biztató, hogy a döntőbe jutó versenyzők több, mint 80 százaléka jelenleg még utánpótlás korú. Vasvári Zsófi például még 14 éves sincs!

A felnőtt női kategóriában a Strandröplabdázásért SE versenyzői közöl Tátrai Niki és Papp Lujzi a 4. helyen, a Horváth Flóra és Törköly Kinga alkotta páros pedig a megosztott 7. helyen végzett, ezzel mind a négy lány eddigi élete legjobb eredményét érte el.
A Faragó-Hajós duó a megosztott 9., míg a Vasvári lányok a megosztott 13. helyet szerezték Ákos és Lukas a dobogó első fokánmeg a hétvégén.

A fiúknál az U14-es kategóriában míg Niemeir Lukas és Veress Ákos megérdemelten győzni tudott, addig a Tari Bence és Rada Nándi – utóbbi sérülése miatt – nem tudta végigjátszani a tornát.

A felnőtt férfi kategóriában a Bene-Gönczi (9. helyezett) páros a Solti-Fülöp, illetve Ghazal-Palánkai kettős kárára brillírozott, így ők nem jutottak tovább a selejtezőből.
A végeredmény tekintetében azonban szintén számos sikerről számolhatunk be. Az ifjúsági olimpiára készülő Hajós Artúr és Stréli Bence ezúttal a 3. helyen végzett. Benkő Balázs és Oláh Botond a megosztott 5. helyre ért oda, míg Koch Robert és Mikuláss Marcell a szintén megosztott 7. helyen végzett.

 

 

 

Categories: Egyéb