Szakmai blog

Xerox irodatechnikáról, érthetően

Beleolvasok Kapcsolat

Pályázati felhívás

Tisztelt Érdeklődök!

A Strandröplabdázásért Sportegyesület csepeli sportkomplexumában fejlesztéseket kíván végrehajtani.

Amennyiben Ön is kíván pályázni a fejlesztésekre, a következő munkálatokra kell kitérnie árajánlatában:

 • Mobil lelátó beszerzése, telepítése
 • Pályavilágítás elektromos hálózatának kialakítása
 • Hangosítás kiépítése, telepítése
 • Versenypálya szett és játékvezetői emelvény beszerzése

A hivatalos felhívást itt tekintheti meg: https://strandropi.hu/wp-content/uploads/2021/08/Palyazati-felhivas_srse.pdf

Köszönettel,
Strandröplabdázásért Sportegyesület

Pályázati felhívás

Tisztelt Érdeklődök!

A Strandröplabdázásért Sportegyesület csepeli sportkomplexumában fejlesztéseket kíván végrehajtani.

Amennyiben Ön is kíván pályázni a fejlesztésekre, a következő munkálatokra kell kitérnie árajánlatában:

 • Területrendezés – útépítés, murva telepítése
 • Egyéb munkák – öntözőrendszer kialakítása, külső tusoló kialakítása solar vízmelegítővel, 300 literes tartállyal
 • Mobillelátó beszerzése, telepítése

A hivatalos felhívást itt tekintheti meg: https://strandropi.hu/palyazati-felhivas_srse/

Köszönettel,
Strandröplabdázásért Sportegyesület

Segítsék munkánkat Társasági Adójuk felajánlásával!

Tisztelt Támogatóink!

A lenti linkre kattintva megtekinthetik Egyesületünk bemutatkozó anyagát, illetve az elmúlt év sikereit.

Link: STRANDRÖPLABDÁZÁSÉRT SE.

Amennyiben munkásságunk elnyerte tetszését, támogasson minket Társasági Adója felajánlásával!

 

Strandröplabdázásért Sportegyesület

Nyilvántartási szám: 10-02-0001061
Székhely: 1213 Budapest, Mária királyné útja 225.
Adószám: 18577763-2-43
Bankszámlaszám: 10100826-17364000-01004008
Képviseli: Buday Balázs

 

Szebbnél szebb eredmények a Penta Kupán

A Penta Kupa utánpótlás-strandröplabda tornán az U14-es, az U18-as és az U20-as kategóriában is indultak versenyzőink, akik igen szép eredményekkel távoztak a versenyről.

Július 24-én, kedden az U14-es korosztályban két érmesünk is lett, hiszen a lányokU14nál a Kun-Zombory kettős a dobogó második, az Orosz-Tóth kettős pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
A fiúknál Veress Ákos és Niemeier Lukas – a hétvégéi ob győzelem után – most a VII. helyre ért oda.

A szerdai napon az U18-as korosztályban Törköly Kinga és Horváth Flóra összesen hét alkalommal lépett pályára, hiszen egészen a fináléig jutottak. A lányok játéka az egész nap folyamán stabil és kiegyensúlyozott volt, ráadásul a  hétvégi OB siker után Kinga és Flórakülönösen is élvezték a közös játékot!

„A szerdai napon mindent sikerült megcsinálnunk, amit szerettünk volna. A döntő is rendkívül szoros volt, meccslabdánk is volt, és bár nyerni nem tudtunk nagyon élveztük a játékot.” – mondta el a II. helyezést elérő Horváth Flóra, aki a szervezéssel, a hangulattal és a folyamatosan pörgő meccsekkel is nagyon elégedett volt.

Lujzi és Niki

 Végül, de nem utolsó sorban csütörtökön Papp Lujzi és Tátrai Niki szerepeltek az egyesület színeiben a legszebben, hiszen sikerült megszerezniük  a II. helyet az U20-as kategóriában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az OB dunaújvárosi fordulója, avagy 17 játékosunk a főtáblán

Országos bajnokság 3. forduló, Dunaújváros

Az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, dunaújvárosi fordulójára még többen neveztek, mint a másodikra, így a létszám mellett az izgalmak is fokozódtak. Az augusztus 9-én kezdődő döntő előtt ez volt az utolsó forduló, vagyis az utolsó lehetőség arra, hogy a főtáblára kerülve pályára léphessenek játékosaink a Lupa-tó mellett is.

Buday Balázs szövetségi edző a torna kapcsán kiemelte:

különösen büszke, hogy a sportegyesület közel 30 versenyzővel nevezett a dunaújvárosi fordulóra, amelyből 17-en a főtáblára való feljutást is kiharcolták. A jövőre nézve nagyon biztató, hogy a döntőbe jutó versenyzők több, mint 80 százaléka jelenleg még utánpótlás korú. Vasvári Zsófi például még 14 éves sincs!

A felnőtt női kategóriában a Strandröplabdázásért SE versenyzői közöl Tátrai Niki és Papp Lujzi a 4. helyen, a Horváth Flóra és Törköly Kinga alkotta páros pedig a megosztott 7. helyen végzett, ezzel mind a négy lány eddigi élete legjobb eredményét érte el.
A Faragó-Hajós duó a megosztott 9., míg a Vasvári lányok a megosztott 13. helyet szerezték Ákos és Lukas a dobogó első fokánmeg a hétvégén.

A fiúknál az U14-es kategóriában míg Niemeir Lukas és Veress Ákos megérdemelten győzni tudott, addig a Tari Bence és Rada Nándi – utóbbi sérülése miatt – nem tudta végigjátszani a tornát.

A felnőtt férfi kategóriában a Bene-Gönczi (9. helyezett) páros a Solti-Fülöp, illetve Ghazal-Palánkai kettős kárára brillírozott, így ők nem jutottak tovább a selejtezőből.
A végeredmény tekintetében azonban szintén számos sikerről számolhatunk be. Az ifjúsági olimpiára készülő Hajós Artúr és Stréli Bence ezúttal a 3. helyen végzett. Benkő Balázs és Oláh Botond a megosztott 5. helyre ért oda, míg Koch Robert és Mikuláss Marcell a szintén megosztott 7. helyen végzett.

 

 

 

Ifjúsági olimpiát ér a világbajnoki 9. hely

Rögös volt az út, amelyet végigjárva kvalifikálta magát a Hajós-Stréli páros az ifjúsági olimpiára, de mostanra biztossá vált, hogy sikerült nekik. Június elején Badenben az ifjúsági olimpia 2. selejtezői körében a hatodik helyen végezve éppen lecsúsztak az Argentínát érő helyről, azonban az U19-es VB-re annak tudatában utazhattak ki, hogy még van remény a kijutásra, ha a badeni első öt helyezett valamelyike megnyeri a világbajnokságot.

Idén a kínai Nancsingban megrendezésre kerülő U19-es ifjúsági strandröplabda világbajnokságon a csoportmérkőzések során  először az amerikaiakat, majd az irániakat, végül pedig a cseheket sikerült legyőznie a kettősnek. A csehek ellen kifejezetten kiélezett volt a mérkőzés, azonban a fiúk két meccslabdája végül a főtáblára repítette őket.

A következő forduló sorsolása sajnos nem alakult ilyen szerencsésen a fiúk számára, de a végső összecsapáson győzni tudtak az ellen az angol testvérpár ellen, amely egy hónappal korábban megfosztotta őket az olimpiai kvótától.

Az egyenes kiesési szakaszban először azt osztrák párost kapták ellenfélül, akiket szép és rendezett játékkal legyőzve bekerültek a legjobb 16 csapat közé. A 8 közé jutáshoz az oroszakat kellett volna megverniük, azonban elsőre úgy tűnt ezen a meccsen a szerencse nem pártolt melléjük, és 9. helyen végeztek életük első ifjúsági világbajnokságán.

Az orosz győzelem végül mégis sikert hozott a sztárpárosunknak!

A szabályok értelmében a VB győzelem – amely idén az oroszoké – önmagában kvótát ér az olimpiára – Badenben pedig szintén előttünk végezett az orosz duó – így  győzelmükkel Hajós Artúrt és Stréli Bencét is kijuttatták Buenos Airesbe.

 

Ismét a dobogó tetején a Hajós-Stréli páros

Június 17-én még az Országos Bajnokság U22-es korosztályának fordulóját sikerült megnyernie a párosnak Kispesten, két héttel később pedig már – az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság 2. fordulójában – Nyíregyházán állhattak a dobogó legfelső fokán.

Hajós Artúr és Stréli Bence a hétvégén szoros küzdelemben kerekedett felül a Pénzügyőr SE játékosain, természetesen felnőtt kategóriában. Mindez külön nagy öröm lehetett a fiúknak, hiszen egy jóval idősebb és tapasztaltabb páros ellen tudtak győzni életük első felnőtt döntőjében.

A sztárpároson kívül számos Strandröplabdázásért SE játékos ért el szép helyezést, illetve jutott fel a dobogóra:

ugyancsak férfi felnőtt kategóriában lett negyedik helyezett Krekk Zoltán párjával Soós Izsákkal.

Az U18-as kategória női versenyzői között a Vasvári lányok másodikként végeztek. Horváth Flóra és Törköly Kinga bronzmeccset játszott, amelyből győztesként kikerülve felléphettek a dobogó harmadik fokára.

Az U14-esek között az Orosz-Tóth párosítás játéka ért első helyet.

 

Croyde-ban szerzett érmet két női párosunk

A Hajós Aliz és Faragó Anna, valamint a Papp Lujzi és Tátrai Nikolett alkotta strandröplabda páros június 15-én 16-án az angliai Croyde nevű tengerparti kisvárosban mérettette meg magát. A versenyt a több évtizede megrendezésre kerülő GoldCoast Oceanfest keretien belül tartották meg idén is, ahol az egész napos koncertek mellett a strandröplabda verseny izgalmait is élvezhetik a résztvevők. Így nem meglepő, hogy egy nagyon jó hangulatú és remek szervezésű tornáról van szó, amely látogatókban sem szűkölködött.

A négy lány alapvetően a páros versenyeken való részvételért és tapasztalat szerzésért utazott ki, de egyéniben is elindultak az amerikai kezdeményezésű King & Queen of The Beach nevű versenyen.
Kisebb meglepetésre Hajós Aliznak ebben a számban sikerült a legjobb négy közé jutnia, azonban az elődöntőn már nem vehetett részt, mivel az kizáró ok lett volna a páros számban való indulásuknak Annával.

A végső eredmények tükrében azonban így is elégedettek lehetnek a lányok, hiszen Lujzi és Niki bronzérmet, Anna és Aliz pedig ezüstérmet szerzett.

Mindkét páros két különböző hatos csoportban kezdett, ahonnan öt meccset követően a csoportelső és csoportmásodik jutott tovább az elődöntőbe. Innen kikerülve jutottak Alizék a döntőbe, Lujziék pedig abronzmeccsen győzedelmeskedtek.

Csoportkép Croyde-ban

Csoportkép Croyde-ban

Soós Izsák edző elmondta:
nagyon büszke lányokra, hiszen még a helyi klímához képest is extrém időjárási körülmények között kellett játszaniuk, úgy hogy a verseny előtt csupán három napot volt lehetőségük szokni a környezetet. Az erős szél, a hideg és az olykori esőzés ellenére az eredmények is mutatják, hogy mindkét páros helytállt ellenállva a nehézségeknek.

 

 

 

Több párosunkat is láthatjuk jövő hétvégén Nyíregyházán

Június 29. és július 1. között az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság második fordulójában számos párosáért izgulhatunk Nyíregyházán, hiszen a közel ötven nevezett párosból bőven akad játékos a Strandröplabdázásért Sportegyesületből.

A nőknél a következőképpen néz ki a felállás az U20-as kategóriában:

 •  Faragó Anna és Hajós Aliz
 •  Horváth Flóra és Törköly Kinga
 •  Papp Dóra Lujza és Tátrai Nikolett
 •  Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia

mind az egyesület színeiben száll versenybe a második fordulóban.

Ezenkívül Juraszik Patrícia és Dénesi Dalma is jelen lesz a versenyen, azonban e két esetben a páros másik felét más egyesület játékosa adja.

A férfiaknál hasonlóan alakult a nevezés, hiszen ott lesz:

 •  Ghazal Jamil és Olatunji-Palánkai-Omoshebi Zachary
 •  Hajós Artúr és Stréli Attila Bence
 •  Koch Róbert és Mikuláss Marcell

De Tüske Bence és Krekk Zoltán szintén megméretteti magát Kiss Nichlas (Pénzügyőr SE), illetve Soós Izsák (GRC) segítségével.

Alig több, mint egy hét maradt hátra, így a versenyzőknek derűs felkészülést a szurkolóknak pedig készülődést kívánunk!

Harmadik helyezés az Országos Bajnokságon

Június 8-10. között került megrendezésre a Magyar Röplabda Szövetség által szervezett MKB-Pannónia Magyar Strandröplabda Bajnokság Tatán. A három fordulóból álló verseny első fordulóján részt vett Benkő Balázs és Oláh Botond is, akik a Strandröplabdázásért SE egyik húzópárosa.

A pénteki napon lezajlott selejtezők után – szombaton és vasárnap – Botondék is pályára állhattak, ahol összesen öt meccsből négyet sikerült megnyerniük, így a végül a harmadik helyen végeztek.

Az Országos Bajnokság tekintetében az első állomást a nyár folyamán még másik kettő követi, amelyek közül a fiúk még egyen fognak részt venni. A bajnokság kapcsán a végső cél természetesen az augusztus elejére kitűzött döntő, amely a 16 legtöbb pontot elérő csapat részvételével fog lezajlani.

Oláh Botond

Oláh Botond

 

Botond a versenyt követően elmondta, hogy a helyszín, a hangulat és a szervezés egyaránt kifogástalan volt. Mint oly sokszor most is az első helyezés volt számukra a cél, így a harmadik helyezés kapcsán úgy érzi nem sikerült igazán jó formába lendülniük a hétvégén.

 

Szerencsére számos verseny vár még rájuk a nyár folyamán, ahol még ennél is szebb eredményeket érhetnek el. Június 16-án például Kispesten fognak részt venni az Országos Bajnokság U22-es korosztályának versenyén, amely újabb alkalmat jelent az ellenfelek megismerésére és a tapasztalat szerzésre.

De visszatérve az Országos Bajnokságra, a fordulók és a döntő a következőképpen alakulnak:

 • Első forduló: Tata, 2018. június 8-10.
 • Második forduló: Nyíregyháza, 2018. június 29-július 1.
 • Harmadik forduló: Dunaújváros, 2018. július 20-22.
 • Döntő: Lupa Beach, 2018. augusztus 9-12.

Balázstól azonban azt is megtudhattuk, hogy második fordulón nem lesznek jelen, mivel június 28-tól az oroszországi Anapa városában fognak megküzdeni a számukra oly értékes nemzetközi pontokért. Az U20-as Európa Bajnokság kapcsán kifejtette:

Benkő Balázs

Benkő Balázs

 

„az eredménynél sokkal fontosabb, hogy mindent megtegyünk és koncentrált legyen a játékunk. Most első sorban kondicionálisan készülünk a megmérettetésre, de a heti hat edzésbe természetesen belefér és helye van a labdajátéknak is. „

 

A fiúknak tehát a nyár nem a pihenésről szól, hiszen ősz elejéig nincs megállás!

 

Közösség | Együtt jobban megy!

Magas labdát adunk, gyere, csapd le!